Kindergevoel - Helpt kinderen weer in balans Kindergevoel

Mindfulness


Kinderen en jongeren worden in deze huidige maatschappij vaak overprikkeld met duizend-en-een indrukken. Ze kijken veel tv, spelen allerlei computerspelletjes en hebben uiteenlopende buitenschoolse activiteiten. Er zijn weinig echte rustmomenten en dit kan leiden tot allerlei klachten, zowel lichamelijk als psychisch. Kinderen en jongeren zullen dan ook aangemoedigd moeten worden om te zijn in het nu-moment. Dit moment is het enige belangrijke moment; niet het verleden of de toekomst, daar  heb je namelijk geen grip op.

Mindfulness kan een hele hoop klachten voorkomen en op het moment dat ze al bestaan, verminderen. Mindfulness wordt ook wel aandachtgerichte cognitieve therapie genoemd. Mindfulness helpt je bewuster en met meer aandacht te leven. Het is een levensstijl waarbij wordt geprobeerd om volledig in het nu te leven, oordelen of reacties achterwege te laten en levenservaringen te accepteren.

De effectiviteit is inmiddels wetenschappelijk bewezen.

Voor wie is deze training geschikt?

Ieder kind tussen de 8 en 18 jaar dat het fijn vindt om zelf tot rust te leren komen en te leren zelf te ontspannen. Je hoeft dus helemaal geen klacht te hebben. Maar heb je bijvoorbeeld (weleens) last van concentratieproblemen, angstgevoelens, sombere gedachten, slaapproblemen, weinig zelfvertrouwen, een vol hoofd of piekergedachten, dan kan deze training je daar ook nog eens bij helpen.

Wat gaan we doen?

De kinderen komen 8 keer wekelijks naar de training toe. De training duurt per keer 1 uur. Na ongeveer 2 lessen van de kinderen zal er een ouderavond zijn, waarbij je als ouders meer uitleg krijgt over wat we doen in de lessen en hoe je je kind thuis kunt helpen en kunt stimuleren, ook zul je deze avond zelf een aantal oefeningen doen en ervaren. De kinderen krijgen elke week één of meerdere oefeningen mee naar huis om thuis te doen, zodat ze het zich eigen maken in hun leven buiten de training.

Wat kost het?

De training kost 195 euro. 

Wanneer start er weer een training?

Donderdag 19 januari 2017

Ouderavond: Binnenkort bekend

 Contact